Kunstgalerij Mens en Natuur

27 oktober - 9 december 2007

Artiestenweekend 2007

Programma - Affiche

Bekijk de affiche

Deelnemende kunstenaars en podiumartisten

• Rik Canty
Deurlese schilder van landschappen (o.a. de Leie) en stillevens. Leerling van de bekende landschapschilder Albert Claeys (1889-1967).
Contact: Klapstraat 97, 9831 Deurle.

• Thomas Delanote
Illustrator, textielkunstenaar en ontwerper van modeaccessoires. Werkte mee (kostuums) aan de theaterproductie van Pascale Platel.
E-mail: thomas_delanote_270@hotmail.com

• Rudy de Sutter
Plastisch kunstenaar/pianist/componist. Als plastisch kunstenaar heeft hij reeds een 500-tal werken gemaakt. Een groot deel daarvan werd gecreëerd onder de noemer ‘Sublimaties bij 12 op 12’, werken die bestaan uit vanzelfsprekende symbolen en uit verlangens, driften en neigingen die op een hoger niveau werden gebracht of veredeld.
Website: rudydesutter.
Adres: Zeugsteeg 30, 9000 Gent.

• Ginette Doom
Ontwerpt onder de artiestennaam L’aventura juwelen (halskettingen, armbanden) waarbij mineralen (sierstenen / edelstenen) gevat worden in zilveren vormen. Intuïtieve kunst, geïnspireerd door de inzichten van de middeleeuwse Hildegard Van Bingen.
Contact: Zandvoordsestraat 158, 8460 Oudenburg.

• Michéle Mahau
Volgde een academische opleiding aan de Kunstacademie van Gent. Is in de eerste plaats een dierentekenaar. Ze portretteertde dieren niet met een lijn, maar sensibiliseert de vorm, expressie en schoonheid met licht- en schaduwpartijen. Stelde ten toon in 1997 samen met Katy Wieme in Galerij Deurle-Dorp.
E-mail: michele.mahau@tele2allin.be
Adres: Maenhoutstraat 93, 9830 Sint-Martens-Latem.

• Titus Simoens
Jonge kunstfotograaf uit Deinze. Secundair diploma fotografie Viso Higro Mariakerke, nu bachelor opleiding audiovisuele media / fotografie aan de Karel de Grote Hogeschool Antwerpen, laatste jaar. Is voornamelijk bezig met portret, mode, concept en reportage. Probeert steeds te streven naar een bijzondere verstandhouding met zijn model. Tentoonstelling in Saga te Deinze (portretten Tunesie en bekende Vlamingen, o.a. Pieter Aspe, Herman Brusselmans, Bart Moeyaert, muzikant Guido Belcanto, schilder Roger Raveel).
E-mail: titus_simoens@hotmail.com

• Vira Suy
Volgde les aan het Centrum voor Volwassenenonderwijs, afdeling ontwerp- en illustratietechnieken bij Mario Desmedt en verder ook nog verschillende cursussen landschapschilderen. Nam tevens deel aan het aquarelatelier van Gilbert De Clercq. Maakt schilderijen in olieverf, aquarel en gouache. Voor de onderwerpen van haar werk blijft ze bij voorkeur dicht bij de natuur, met een uitgesproken belangstelling voor bloemen en landschappen.
Contact: Sint-Elisabethplein 1a, 9000 Gent. E-mail: piet.ballinckx@telenet.be

• Wilfried Vancampenhoudt
Volgde cursussen in glassmelten, pâte de verre en glasparels maken (o.a. bij Marcel Vlaminck) en fusing (in Nederland), waar hij kennis opdeed over de verschillende soorten glas en de respectievelijke eigenschappen ervan. Een recente cursus in Frankrijk leerde hem ook de mogelijkheden van het glas ontdekken in de opmaak van sieraden en juwelen. Hij creëert zelf ontwerpen en wil ook opdrachten voor geïnteresseerde aanvaarden.
E-mail: campevents@telenet.be
Adres: Maenhoutstraat, 85, 9830 Sint-Martens-Latem.

• Raf Van Cauwenberghe
Kunstopleiding aan de Academie Mechelen en het Hoger Indtituut Sint-Lucas en aan de Kölner Kunstwerkschule. Was mentor plastische kunsten aan de Normaalschool Gent en van 1972 tot 1990 leraar plastische kunsten aan het K.A. Ottogracht in Gent. Eveneens docent aan de Latemse teken- en schilderschool (nu Latems Creatief). Zijn werk is een realistisch-poëtisch weergave van mens en natuur, met een wenk naar het magisch-realisme.
Contact: Vierschaerstraat 35, 9831 Deurle.

• van Chapman (Geraldine Hermes da Fonseca Chapman)
Dochter van twee bekende kunstenaars, de Braziliaanse Isolda Hermes da Fonseca en de Amerikaan Grover Chapman, trok reeds vroeg weg van huis en is zowel op artistiek als op filosofisch vlak autodidact, ook wat betreft haar grote kennis van de natuur. Ze is één van de vaste kunstenaressen van Kunstgalerij Mens & Natuur en brengt er van 18 augustus tot 21 oktober een solotentoonstelling 'Bomen in Latem'. Ze is ook een zeer gedreven portretkunstenares.
Contact: info@natuurstudio.net
Meer informatie over: van Chapman

• Tineke Van der Eecken
maakt juwelen op een manier die telkens een uniek stukje van de natuur vrijgeeft: een oeroude fossiel, een zeldzame edelsteen of een bijzondere zaaddoos. Tineke verzamelt de meeste materialen in Afrika en Australie, en zo heeft elk juweel een eigen verhaal. Dit weekend stelt deze Oost-Vlaamse wereldreizigster haar nieuwste collectie juwelen met verhalen voor.
Website: tinekecreations.be.

• Benjamin Van Oost
Grafisch kunstenaar, fotograaf & beeldhouwer. Opleiding Sint-Lucas Gent - beeldende kunsten (afgestudeerd in 2002). Lid van het befaamde Gentse graffiti collectief ZETKA en medeoprichter van Toykyo productions. Exposeerde ondermeer in het Fotografiemuseum in Antwerpen, MOMU in Antwerpen, Made in Ghent in UCO building, groepsexpo in Lille, Rotterdam, Roeselare,..... en nog tal van solo-expo's overal in Belgie.
Contact: benjamin.van.oost@telenet.be

• Katy Wieme
Volgde lessen aan de Stedelijke Academie van Deinze, aan de Latemse Teken- en Schilderschool en bij haar mentor, kunstschilder Octaaf Meiresonne. Haar oeuvre straalt liefde uit voor de natuur en de passie voor de seizoenen. Ze behoort niet tot één of andere strekking of –isme en is gewoon zichzelf bij het uiten van haar emoties bij het op canvas brengen van bloemenperken, tuinen en landschappen. Kortom: poëtisch realisme en een artieste pur sang. Drijvende kracht van de Vereniging Latemse Kunstenaars.
E-mail: katy.wieme@pandora.be

• Frans Faf Zenner
Plastisch kunstenaar (houtsnijkunst, olieverfschilderijen, boekillustrator) en karikaturist (o.a. 'Die waere ende suevere chronycke van sGraevensteene'). Opleiding aan Sint-Lucas Gent, Gouden Medaille. Laureaat Provinciale Prijs Oost-Vlaanderen Plastische Kunsten.
Contact: Atelier F. Zenner, Axelwalle 13, 9700 Heurne- Oudenaarde. OP HET PODIUM

• Arsizoë
Deze jonge vurige dichteres, zelf een fan van de Dead Poets Society, bracht in 2001 de bundel uit Lisianthus dans met mij. Deze bundel geeft de koorts weer van de schrijfster om het leven in al zijn facetten te ontdekken, een in 2007 nog niet gestilde drang te reizen door de tijd, ruimte en droom.
Contact: Gaaiakker 8, 9270 Laarne.

• Myrddin De Cauter
Onder de vleugels van zijn vader Koen De Cauter leerde hij op jonge leeftijd klarinet te spelen in jazz en zigeunerswing stijl. Op zijn 14de ontdekte hij de rijkdom en originaliteit van de Flamencogitaar. In Spanje volgde hij 'materclasses' bij enkele grote namen uit de Flamenco. Myrddin volgde ook nog klassieke gitaar hier in België. Zijn grote technische virtuositeit staat nooit zijn diep lyrisch beleven in de weg. Zowel in als buiten België begint Myrddin faam te krijgen als een unieke stem in de flamenco. Recente discografie: Familie De Cauter & Vrienden - Djalt (eigen beheer), (klarinet en een eigen compositie op gitaar), Myrddin - Novar (Munich Records, BMCD485, 2005) (gitaar en composities).
Website: Myrddinmusic.

• Rudy de Sutter
Rudy de Sutter is vooral bekend als pianist/improvisator/componist, als musicus dus, maar zijn wereld wordt ook gevormd door de plastische kunsten. Zijn vorming bestond zowel uit muziek als uit grafische en plastische kunsten. Klanken en kleuren zijn zijn trouwe begeleiders doorheen het labyrint naar de kern der dingen. Sinds 1978 werkte hij als freelance pianist/componist/synthesizerspeler voor diverse muziek- en theaterensembles, zowel in binnen- als buitenland. Recentste discografie: Rudy de Sutter, Musicus mobilis JE16753 CD (modern, avant-garde jazz).
E-mail: rudydesutter@hotmail.com of rudy.de.sutter1@pandora.be

• De Wolven Van La Mancha
Het Gentse Dichterscollectief 'De Wolven Van La Mancha', met vandaag Wolf Bobadas en Wolf Marie Follebout, brengen u niet-saaie, onvervalst theatrale, bij wijlen banale poëzie. Geen intellectueel gezeik, en al zeker geen romantisch gekrakeel. Wel gevoelens regelrecht uit de onderbuik, al dan niet verfijnd op smaak gebracht met meerdere of mindere frasen.
E-mail: dewolvenvanlamancha@hotmail.com
Website: dewolvenvanlamancha.

• Folkgroep Furik
bestaat uit 3 jonge vrouwen van 19 jaar: Melanie Lauwaert (diatonsiche accordeon), Ianthe Lauwaert (gitaar) en Jozefien Poppe (diatonische accordeon) en brengt moderne folk, deels zelf geschreven, deels van moderne accordeonisten. Furik speelt op feestjes, etentjes en andere gelegenheden om sfeer te brengen en doet ook optredens en bals. Als je meer informatie wil kan je mailen naar jozefienpoppe@hotmail.com
E-mail: jozefienpoppe@hotmail.com of ianthe_melanie@hotmail.com
Telefoon: 09/232.27.09
GSM: 0474/82.70.53

Uitnodiging

Op het binnenplein naast KUNSTGALERIJ MENS & NATUUR en Gezondheidswinkel TODAY krijgen kunstenaars tijdens het weekend van 14-15 juli de kans hun werk tentoon te stellen / te verkopen en / of er creatief aan het werk te zijn. Allerhande kunstvormen mogen aan bod komen. Een gelegenheid om laagdrempelig en open een gesprek aan te gaan over kunst met een geïnteresseerd publiek. Promotie via affiches, folders en de media. Twee grote tenten en verschillende individuele partytenten bieden beschutting tegen te veel zon of niet zo welkome regen. Eén grote tent dient als gebruiksruimte voor een drankje of hapje en voor een muziek- en woordpodium.

Deelname

- Basisprijs 20,00 euro; studenten kunstopleiding 10,00 euro. Basisprijs = al of niet met gebruik van een gehuurde tent, zie hieronder; eigen tent- of parasolmateriaal kan na afspraak). - Grote tent (8x4): 4 plaatsen à 60,00 euro. - Individuele tenten (3X3): 80,00 euro. Iedere kunstenaar brengt zijn eigen knusse zitje en werkmateriaal mee. De Galerie zorgt voor eventueel benodigde bijzetstoelen. INSCHRIJVEN (mogelijk tot volzet): Gebeurt door melding per e-mail van je wens tot deelname aan arnold.eloy@skynet.be én overschrijving, naargelang je keuze, van het bedrag op rekening 671-1185769-15 van Kunstgalerij Mens & Natuur, Sint-Martens-Latem. Voor alle verdere info: zie de website van de Galerie www.mens-en-natuur.com of contacteer Arnold Eloy: 0496/805.799, arnold.eloy@skynet.be.