Kunstgalerij Mens en Natuur

Vrijdag 7 december 2007 om 20 uur

Harp Concert met Samia Bousbaïne

In herinnering van tandartse Gabriël Fack.


Samia Bousbaïne (Roubaix, 1979) begon haar harpstudies op 6-jarige leeftijd in het “Conservatoire National de Musique, de Danse et d’Art Dramatique de Roubaix”. Haar eerste leraars waren o.a. Edwige Motte (vanaf 1985) en Anne Le Roy (vanaf 1992). Zij studeerde er af in de harpklas op haar 16de levensjaar met een “Gouden medaille” en een eerste prijs “avec les félicitations du jury”. Datzelfde jaar kreeg zij nog een tweede “Gouden medaille” voor de cursus kamermuziek.

Om zich te perfectioneren ging zij in 1998 verder studeren aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel, bij Susanna Mildonian. Tijdens haar studies heeft Samia deelgenomen aan verschillende internationale harpwedstrijden zoals: de Internationale harpwedstrijd in Brussel in 2000, waar zij een Tweede Prijs behaalde; het ‘Concours International Félix Godefroid’ te Namen in 2000, Tweede Prijs; het Internationale harpfestival in Gödöllö (Hongarije) in 2003, Tweede Prijs. Voor de indrukwekende prestaties tijdens haar studiejaren kreeg zij van het Koninklijk Conservatorium in 2005 de ereprijs “Ingeborg Köberle”.

In 2002 studeerde zij af in de harpklas van het Koninklijk Conservatorium te Brussel met de Grootste Onderscheiding en in 2004 in de kamermuziekklas met grote onderscheiding. In 2006 behaalde zij haar aggregatiediploma met grote onderscheiding.

Sinds 2002 is zij lid van Duo Eden cello en harp en geeft harples aan de Ecole de Musique Jean-Philippe Rameau (Villeneuve d’Ascq, Frankrijk) en in Dworp (België).

Sinds enkele jaren werkt Samia Bousbaïne regelmatig met het Orchestre National de Lille, het Nationaal Orkest van België, deFilharmonie, het Koninklijk Kamerorkest van Wallonië (Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, met chef-dirigent Augustin Dumay) en het Ictus ensemble. In het kader van verschillende operaproducties werkt ze ook samen met Arielle Valibouse, harpiste 1ste Soliste van de Vlaamse Opera en docent aan de Hogeschool Conservatorium Gent.Programma
J.-S. Bach – Grandjany "Sarabande" extrait de la partita n°1 pour violon et "Andante" extrait de la 2ème sonate pour violon
J. Thomas "The Menestrel's adieux to his native land"
A. Hasselmans "La Source"
F. Listz "Le Rossignol"
O. Respighi "Siciliana"
G. Fauré "Impromptu"
C. Salzedo "Chanson dans la nuit"
M. Grandjany "Rhapsodie"