Kunstgalerij Mens en Natuur

NINAAD brengt klassieke Noord-Indische muziek! 5 december 2008 om 20 uur

NB: Door een concertreeks in het buitenland gaat het voorziene harpconcert met Annelies BOODTS (harp) en Sebastiaan HETTEMA (hoorn) niet door.

Ninaad – resonance of the universal sound, een duo gevormd door Leen Minten (tabla) en Erwin Van Gorp (Bansuri), laat raga’s (melodie) en tala (ritme) samenvloeien tot de klassieke Noord-Indische sound!

De tabla, dubbele trom, is het bekendste Indische slaginstrument; de bansuri is een indische bamboefluit.

Leen Minten studeerde af (piano) aan het stedelijke conservatorium te Hasselt. De voorbije 15 jaren studeerde zij tabla (Noord- Indische percussie) in India (Mumbai en Delhi) en San Francisco bij Ustad Allah Rakha en Ustad Zakir Hussain. Zij studeerde eveneens Indisch harmonium en kanjeera (Zuid-Indische percussie) in Pune en Madras. Ze speelde eerder in Vlaamse folkgroepen (Olla Vogala, Fluxus, Ambrozijn e.a.), creëerde muziektheatervoorstellingen en werkt aan projecten voor Jeugd en Muziek.

Erwin Van Gorp is jazzfluitist van vorming en muziekleraar / -therapeut. In 2004 rondde hij met succes zijn studies af aan het Conservatorium van Rotterdam; afdeling Indiase muziek, hoofdinstrument bansuri. Tot op heden volgt hij nog les bij de vermaarde bansuri-meester Pandit Hariprasad Chaurasia die in Mumbai een eigen residentiële muziekschool oprichtte (Vrindaban Gurukul). Van hem is de uitspraak: ”The flute is the symbol of the spiritual call – the call of the divine love.”Méér over beide muzikanten op ninaad website

Hier reserveren a.u.b.

Inkom: €10.