Kunstgalerij Mens en Natuur

Vrijdag 4 september 2009 om 20 uur

Muzikale reis door tijd en ruimte

Zij zijn niet alleen goed thuis in het klassieke repertoire (piano, viool), maar ook in wereldmuziek (accordeon, viool, mandoline, gitaar) uit allerlei windstreken en weten hun rijke achtergronden op verrassende wijze te combineren. Talloze concerten en vele plaatopnames hebben van dit duo een hecht koppel gemaakt dat telkens weer verrast. Zie: http://martenscheffermusic.com/

Fred Abbingh studeerde aan het Utrechts Conservatorium en is zich gaan toeleggen op het begeleiden van folkloredans en klassiek ballet. Zijn hele leven al heeft hij een voorliefde voor wereldmuziek: hij maakte deel uit van een tangotrio, speelde Braziliaanse forró in de groep Fuzué, Griekse rebetika in het Yannis Saoulis Ensemble, Colombiaanse cumbia en vallenato in Cumbayé en hij reisde veelvuldig door Midden- en Zuid-Amerika. Hij zet zich ook in voor de door Laura Hassler opgerichte stichting Musicians without Borders.

Marten Scheffer leidt een dubbelleven als muzikant en wetenschapper. Prof. Dr. M. (Marten) Scheffer (1958) leidt immers de ‘Aquatic Ecology and Water Quality Management group’ aan de Universiteit van Wageningen en behoort tot de Editorial Board van de internationale wetenschappelijke bladen ‘Ecosystems’ en ‘Ecology and Society’. Hij ontving in juni de Spinozapremie, de hoogste Nederlandse onderscheiding in de wetenschap. Scheffer doet onderzoek naar de mechanismen die de stabiliteit en veerkracht van complexe (eco)systemen bepalen. Het onderzoek is niet gericht op kleine deeltjes, maar juist op het grote geheel. Want van de stabiliteit van complexe systemen (ecosystemen, maar ook het klimaatsysteem en zelfs onze eigen samenleving) weten we verrassend weinig, terwijl we er wel volledig van afhankelijk zijn.

Als intermezzo zal hij spreken over hoe kritische transities in de natuur en samenleving kunnen optreden, en hoe wetenschap en muziek samenhangen.

Meer over het muzikale leven van wetenschapper Marten Scheffer vind je op de volgende site: http://www.folkforum.nl/content/view/10930/154/

Toegang: 10,00 euro

Kunstgalerij Mens & Natuur
Maenhoutstraat 75 a in Sint-Martens-Latem.
Openingsuren: donderdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagnamiddag 14:00 t.e.m. 18:00 uur en op afspraak