Kunstgalerij Mens en Natuur

Araceli Requena 12 juni - 25 juli 2010

Araceli Requena (°1965), is een Spaanse kunstenares uit Boom, autodidact en een waar natuur-tekentalent. Haar tekeningen doen denken aan de ragfijne kunst van Alhambra in Zuid-Spanje en haar bloemenschilderkunst nadert de perfectie van de gebroeders Redouté. De emoties en gevoelens die bij haar opkomen bij het aanschouwen van alles wat leeft en bloeit in de natuur brengt ze met een grote precisie en met gevoel voor romantiek over in haar werken.

Naast de 'beleving' van bloemen en bomen, weet ze ook op een gevoelige wijze mens en dier te portretteren. Als toeschouwer word je steeds getroffen door de fijnzinnigheid van haar werken. Haar oeuvre bevat zowel pen- en krijttekeningen als aquarellen, olieverfschilderijen en pastels.

Een bijzonder gegeven is dat in sommige werken verschillende technieken en toepassingen worden gecombineerd. Zo gaat een tekening naadloos over in een aquarel die dan gecombineerd wordt met pastelkleuren. Araceli raakt tot in de ziel.Wie haar werk aanschouwt kan zich er alleen maar gelukkig door voelen.

Araceli raakt tot in de ziel. Wie haar werk aanschouwt kan zich er alleen maar gelukkig door voelen.

Lees meer: baasrodedigitaal.be

Een keuze uit haar werk:

Orchidee
Boom
Boom
Boom
Boom
Boom
Boom
Boom
Magnolia