Kunstgalerij Mens en Natuur

Geert De Kockere - Staaltjes natuur 23 augustus - 5 oktober 2008

Geert De Kockere (°1962) publiceerde al 75 boeken voor kinderen, jongeren en volwassenen en werd daar meermaals nationaal en internationaal voor bekroond. In zijn grote tuin in Gierle bloeide zijn liefde voor de natuur die hij als jongere al had weer helemaal open. In die grote studio ging hij met een macrolens op zoek naar wat vaak moeilijk of niet te zien is. Of wat zich tussen de struiken en onder bladeren schuilhoudt. Een wondere wereld vol poëzie, kleuren en vormen. Met zijn foto\'s wil hij niet registreren of informeren, hij wil beroeren, een verhaal vertellen. Hij is voortdurend op zoek naar kleuren en vormen in de natuur. Naar de poëzie. Naar de humor ook. Om de beelden te presenteren, ontwierp hij zijn eigen frames uit weervast staal. De foto\'s worden geprint op canvas en zwevend ingelijst. Als 'staaltjes natuur'.

Geert De Kockere schrijft ook litenatuurtjes. Dat zijn kleine, poëtische teksten over de natuur. Meestal met een woordspeling en een knipoog naar de mens. Relativerend, filosoferend. Hij laat ze ook uit platen weervast staal snijden, zodat hij in een tuin, in een natuurgebied of als staptegels op de grond de toevallige gasten of bezoekers met zijn poëzie kan verwonderen.

Met zijn woorden en beelden is Geert De Kockere voortdurend op zoek naar de verwondering. Hij wil mensen op een speelse en vooral poëtische manier de dingen anders laten zien. Hen opnieuw laten kijken en zo mogelijk laten glimlachen. De glimlach is de lach van de ziel en dieper dan de ziel kun je de mensen volgens hem niet raken...

Litenatuurtjes zijn permanent bestelbaar in de galerie.

Hier alvast een impressie van de tentoonstelling.

Kijk ook naar geertdekockere.be.