Kunstgalerij Mens en Natuur

Reint Derksen - Een passie voor bloemen 21 juni – 3 augustus 2008

Reint Derksen (°1965) heeft de richting autonome vormgeving gevolgd aan de Hoge School der Kunsten te Utrecht. Hij heeft zich ontwikkeld in verschillende disciplines zoals schilderen, beelden gieten en reliëfs maken. Als een postmodernist mengt hij stijlen en stromingen uit de gehele kunsthistorie.

Zijn schilderijen combineren impressionisme met de kracht van beweging uit action-painting Hij gebruikt penselen, kwasten, paletmes, spatten en gieten. Door de snelheid en het ritme van de bewegingen waarmee de techniek is uitgevoerd heeft hij een geheel eigen intrigerend schilderkunstig handschrift tot zijn beschikking. Daardoor krijgen de details een eigen leven. In Reint zijn werken zijn passie en gevoelsleven de uitgangspunten. De schilderijen zijn uitbundig, vrolijk en helder van kleur.

Op deze tentoonstelling toont hij ook zijn prachtige natuurfotografie: duidelijk dé inspiratiebron voor zijn schilderkunst. Als veelzijdig kunstenaar is hij op zoek naar een nieuwe manier van verbeelden van bekende thema's, wat sterk tot uiting komt in de beelden die hij maakt, heel dikwijls geïnspireerd door de klassieke wereld. Hij hanteert er een moderne beeldtaal van gestileerde eenvoud. De kunstwerken, gegoten in brons of aluminiumcement, tonen verstilling, evenwicht en kracht.