Kunstgalerij Mens en Natuur

Miejef Callaert - Natuurelementen. 27 oktober - 9 december 2007 Exhibition Miejef Callaert "Daarlangs naar Iggdrasil" - Miejef Callaert

Van zaterdag 27 oktober tot en met zondag 9 december 2007
Kunstgalerij Mens & Natuur, Maenhoutstraat 75 a in Sint-Martens-Latem.
Open: donderdag t.e.m. zondag van 14 tot 18 uur en op afspraak
(0496 / 805.799)

Haar werk getuigt van een frisse vernieuwende fijngevoeligheid, een universele sensibiliteit die put uit een blije, verraste, verwonderde, dankbare verbondenheid met de dingen, met de natuur. Haar werk ademt de innerlijke beleving van de mystici en het vibrerende koloriet van haar kleurenpalet geeft daar een zeer expressieve kracht aan. Over haar werk zegt ze zelf: “Mijn diepe verbondenheid met onze moeder aarde is mijn belangrijkste inspiratiebron. Of het nu gaat over een landschap, stilleven, personen, portret of abstract; ik wil er telkens de diepere gewaarwording, die speciale vibratie, in uitdrukken.”

Miejef Callaert (°Gent 1954) heeft als eigenzinnige aquarelliste de wereld rondgereisd. In Rusland en China, maar ook in Frankrijk en voor de Britse kust of gewoon in de Ardennen schildert ze, liefst in de natuur. Als jong talent trok ze naar een jeugdatelier, daarna naar de Gentse Academie. De jaren negentig werden een periode van verdieping. Eerste etappes waren de modeltekenklas van Sint-Lucas en stages in Frankrijk. Daarop volgen heel specifieke opleidingen: chinees schilderen aan de National Academy of Fine Arts in Hangzhou en culturele uitwisselingen naar Sint- Petersburg. Sinds 1977 exposeert ze regelmatig. Ze organiseert tentoonstellingen, schilderswedstrijden, studiereizen, zomerstages en lessen aquarelschilderen en is freelance leerkracht aquarelschilderen. Ze zoekt geboeid haar weg en die leidt ook naar de mens zelf. In haar bagage zit een diploma sociaal-cultureel vormingswerk, aangevuld met een lange healingopleiding, twee Reiki inwijdingen en ook de opleiding coach en trainer NLP. Plastisch kunstenares, organisator, lesgeefster, therapeute... Miejef Callaert combineert talent met intuïtie en een diep inzicht.

De online collectie van Miejef Callaert