Kunstgalerij Mens en Natuur

Hermine De Roo 2 oktober - 31 oktober 2010

Biografie

Op tweejarige leeftijd zag ik een wonderbaarlijk mooie wereld. Ik aanzag deze wereld vanuit een exterieur gezichtspunt. Mijn kleine lichaam zat onder de tafel en toch zag ik het pleintje en de stad vanuit een hoogte. Ik wilde aan iedereen vertellen hoe mooi het allemaal was, maar kende de woorden nog niet. Daarom trachtte ik het uitzicht te tekenen, maar ik besefte dat het helemaal niet weergaf wat ik eigenlijk zag. Daar, onder die tafel, wist ik wat ik in het leven ging doen: ik zou leren schilderen om uit te drukken hoe mooi de wereld is!

Toen begon ik met de opleiding:
3 jaar sierkunst in Sint Lucas te Antwerpen
4 jaar schilderen in Antwerpse academie
2 jaar grafische kunsten in Sint Maria te Antwerpen
2 jaar hout - en marmerimitatie schilderen bij Flor de Breuck,
een tachtigjarige gedreven prof in deze specifieke branche.

Nadien ondernam ik uitgebreide zelfstudies van oude meesters technieken, om uiteindelijk een volledig eigen olieverftechniek te ontwikkelen waarmee ik mijn esthetisch universum kon uitdrukken. Van 1983 tot 1995 waren er vele tentoonstellingen, o.a. in het Europees parlement in Straatsburg (1990).

Omdat ik de belangrijkheid van technische bagage besefte om jezelf te kunnen uitdrukken, begon ik vanaf 1995 cursussen te geven in patineren, marmerimitatie schilderen, perspectief tekenen, trompe l 'oeil muur schilderen en schilderen op paneel.
Na diverse televisiereportages, werd anderen onderwijzen in de kunst van de illusie mijn hoofdactiviteit tot 2007.

Vanaf 2007 startte ik opnieuw met mijn eigen collectie schilderijen op paneel in olie - en acrylverf en mijn eerste uitdrukkingsmiddel: pastelkrijt.

En nu, als artieste, heb ik nog steeds dezelfde boodschap.
Een sprookjestuin, vol bloemen, nodigt me dagelijks uit om ervan te genieten. Met muziek van Vangelis transformeer ik mijn tuin zoals toen ik twee jaar oud was. Dan kan ik met de bomen en de bloemen communiceren.

Techniek

Een opleiding in hout- en marmerimitatie schilderen heeft mij een extra basis gegeven in schildertechnieken. Deze ben ik zelf gaan aanpassen aan mijn eigen onderwerpen. Het gladde oppervlak van mijn werken en het doorvoeren van de glaceertechniek is daar het gevolg van.
Deze glaceertechniek, transparante verflagen over elkaar, wordt vanaf de witte grondlaag toegepast. Ik verlicht een kleur nooit met wit (zo zou ze dekkend worden), maar zet ze dun op zodat de witte ondergrond meewerkt. Daardoor blijven de kleuren helder.
Dit pas ik toe op zowel olie als acryl.
Bij de pastels werkt het gekleurde papier mee met het transparant aanbrengen van de poeders.

Zie ook: www.herminederoo.be

Een keuze uit haar werk:

CURSUS door Hermine

Je hebt altijd al willen schilderen of tekenen maar je twijfelt aan je talenten.

Ik leer het je in mijn eigen atelier, samen met een klein groepje andere leerlingen, zodat ik je individueel zeer goed kan begeleiden.
Je krijgt als het ware een 'prive' cursus.

Ontspan jezelf op een creatieve manier, in mijn inspirerende omgeving en kom dan thuis met verbluffende resultaten.

Individuele begeleiding is immers de beste en kortste weg naar een bevredigend succes.

Ook zij die het penseel al een tijdje hanteren, maar beseffen dat er nog heel wat te leren is betreffende kleuren mengen, perspectief, schildertechnieken, anatomie, trompe-l'oeil, marmerimitatie, enz... zullen na een paar dagen heel wat meer kunnen.

De cursus staat open voor iedereen.

Kom gewoon een kijkje nemen in mijn atelier om de mogelijkheden te kennen en de resultaten van anderen te zien.

P.S.: Geef eens een origineel geschenk:
Doe een cursus cadeau of doe jezelf gemaakte schilderij cadeau!