Kunstgalerij Mens en Natuur

Openingstentoonstelling. 16 september t.e.m. 10 december 2006 Openingstentoonstelling "A Green Feary In A Green Forest" - Myriam Vandenberghe

Openingsweekend: Zaterdag 16 en zondag 17 september 2006 tussen 11 en 18 uur.
Ieder gezin ontvangt er (zolang de voorraad strekt) de openingsposter.

In Sint-Martens-Latem opende half september een nieuwe galerie, klein en sfeervol. Het is geen galerie zoals we ons de meeste galeries voorstellen, maar een galerie die zich uitsluitend richt op alle kunst i.v.m. de natuur, inbegrepen de menselijke figuur. Op de openingsfolder wordt expliciet gewezen op het respect voor en de liefde tot de natuur. De tuin voor de Galerie functioneert als adreskaartje voor de kwaliteit binnenin. Niet te verwonderen dat Vera Dua, voorzitter van Groen!, met haar aanwezigheid en woord de start van de Galerie een extra natuurlijk en feestelijk accent kwam geven.

Overigens zijn vrouwen prominent aanwezig. De eerste tentoonstelling, tot half november, toont werk van drie excellente kunstenaressen met internationale ervaring:

Miejef Callaert is aquarelliste, geeft les in deze kunstvorm en leidde stages in o.a. Frankrijk, Sri Lanka, China en Rusland. Haar werk getuigt van een fijngevoelige, blije, verraste, verwonderde, dankbare verbondenheid met de dingen, met de natuur.

Van Chapman, Amerikaans-Braziliaanse artieste, is gefascineerd door overgangen (zee - strand, plant - humus) en door het samenspel van de elementen (bv. licht - water). Ze beleeft die eenheid ook in filosofische stellingnamen en met haar sterke portretkunst (The expression in your eyes could be in anyone's eyes).

Myriam Vandenberghe leeft zich observerend uit in prachtige planttaferelen en landschappen, zó levensecht en fijn en als 't ware tastbaar dat ze je opnemen in een golf van liefdevol respect voor de natuur.

Van Chapman en Myriam Vandenberghe stelden samen o.a. reeds tentoon in de USA, Brazilië, Noorwegen, Italië, Frankrijk, Nederland, Luxemburg.

Het werk van de drie kunstenaressen behoort tot het vaste fonds van de Galerie.

De online collectie van Myriam Vandenberghe, Geraldine da Fonseca Chapman (van Chapman) en Miejef Callaert

Download hier de openingsfolder